محمد مدد در گفت و گو با پايگاه اطلاع رساني دولت درباره آخرين وضعيت طرح جمع آوري اطلاعات اقتصادي خانوار، اظهار کرد: اين طرح تمام مناطق جغرافيايي کشور را پوشش داده و تاکنون 61 ميليون و 107 هزار و 796 نفر در قالب 17 ميليون و 49 هزار و 854 خانوار در اين طرح شرکت کردهاند که از اين ميزان جمعيت 41 ميليون و 373 هزار و 788 نفر در قالب 11 ميليون و 823 هزار و 429 خانوار مربوط به جمعيت شهري و 19ميليون و 734 هزار و هشت نفر در قالب پنج ميليون و 226 هزار و 155 خانوار مربوط به جمعيت روستايي بوده است.
وي افزود: افرادي که در اين طرح شرکت کردهاند، مشمول خوشهبندي ميشوند و مقايسه جمعيت شرکتکننده با جمعيت حاصل از سرشماري نشان ميدهد که حدود 90 درصد مردم در اين طرح مشارکت کردهاند. وي با بيان اينکه در اين طرح خوشه بندي براساس تعداد اعضا و در آمد کل خانوار انجام شده است، اظهار کرد: براي خوشه بندي خانوارهاي کشور در ابتدا از طريق ارتباط متغيرهايي مانند ارزش ملک، ارزش خودرو، تحصيلات سرپرست خانوار، تعداد افراد داراي در آمد در خانوار،ميزان اجاره بها براي افراد مستاجر و ميزان اقساط ماهيانه خانوار، مدل آماري طراحي شد و در نهايت در آمد خانوار از روش آزمون تقريب وسع بدست آمد.
وي تصريح کرد: بر اساس اطلاعات موجود و با استفاده از مدلهاي آماري به کار گرفته شده طبقه بندي خانوارها به دهکهاي درآمدي و خوشه هاي يک ، 2 و3 صورت پذيرفته و آماده اطلاع رساني به مردم و دولت براي اجراي مراحل بعدي طرح و افتتاح حسابهاي بانکي براي افراد مشمول هستيم.
رييس مرکز آمار ايران يادآور شد: مهمترين شاخصهايي که در ارزيابي طبقه بندي درآمد خانوارها از آن بهره گيري شده، عبارتند از؛ سواد و تحصيلات سرپرست خانوار، تعداد افراد شاغل در خانوار، قيمت خودروي در اختيار خانوار، ميزان اقساط ماهيانه خانوار بابت وامهاي ماخوذه، قيمت مسکن مورد تملک اعضاي خانوار و ميزان اجاره بها براي افراد مستاجر که در قالب يک مدل آماري براي برآورد درآمد خانوار مورد استفاده قرار گرفته اند. رييس مرکز آمار ايران با اشاره به اينکه اين جمعيت در قالب سه خوشه اصلي طبقه بندي شد، تاکيد کرد: در خوشه اول که دهکهاي درآمدي 1 تا 4 را در بر مي گيرد، 29 ميليون و 408 هزار و 864 نفر در قالب 6 ميليون و 822 هزار و 900 خانوار قرار دارد.
به گفته وي خوشه دوم با در برگيري دهک هاي درآمدي 5،6 و 7 بالغ بر 17 ميليون و 672 هزار و 69 نفر درقالب 5 ميليون و 111 هزار و 945 نفر و در خوشه سوم با در برگيري دهک 8، 9 و 10 نزديک به 14 ميليون و 26 هزار و 234نفر در قالب 5 ميليون و 114 هزار و 739 خانوار قرار دارد.
وي با بيان اينکه طرح جمع آوري اطلاعات اقتصادي خانوار در8 قسمت انجام مي شود، افزود: اين مراحل شامل تکميل فرم پيش نويس توسط خانوار، تحويل فرم و مدارک به دفاتر وزارت رفاه، ورود اطلاعات از طريق فرم الکتريکي، اختصاص کد رهگيري به خانوار، دريافت اطلاعات به صورت همزمان توسط وزارت رفاه و مرکز آمار، راستي آزمايي، خوشه بندي و معرفي براي افتتاح حساب مي شود.
مدد گفت: معيار طبقه بندي افراد ميزان سطح درآمد خانوارها است که از طريق استفاده از مدل آماري طراحي شده و مبتني بر اطلاعات اظهار شده توسط خانوارها صورت مي پذيرد. مهمترين مساله در شناسايي خانوارها براي اجراي اين طرح و در سالهاي آتي بهنگام شدن پايگاههاي اطلاعات ساير دستگاه ها و ارتباط مستمر و تنگاتنگ آنها با پايگاه اطلاعاتي طرح است که به صورت همزمان و مستمر امکان طبقه بندي خانوارها در آن وجود داشته است و با اتصال به ساير پايگاهها دقت راستي آزمايي در آنها افزايش يابد.
مدد با انتقاد از برخي جهت گيري هاي سياسي که نتايج اين طرح را غير قابل اتکا عنوان مي کنند، اظهار کرد: آنچه را که اين رسانه ها به عنوان خطاي 30 درصدي نتايج اين طرح بزرگ نمايي مي کنند، مربوط به اطلاعات اوليه است، حال آنکه خطاي اين اطلاعات پس از راستي آزمايي ها و مقايسه با آمار ساير پايگاه ها به حد بسيار قابل قبولي رسيده است.
مدد تصريح کرد: نتايج راستي آزمايي با پايگاه ثبت احوال (هويت افراد) نشان مي دهد که 99.6 درصد افراد شرکت کننده اطلاعات را به درستي اعلام کرده اند. به گفته وي همچنين نتايج راستي آزمايي سطح تحصيلات با پايگاه کارکنان دولت و ساير پايگاهها 85 درصد، نتايج راستي آزمايي در خصوص اظهار بيکاري افراد خانوار 70 درصد، نتايج راستي آزمايي در خصوص وضعيت مالکيت خودرو سواري 80 درصد، نتايج راستي آزمايي در خصوص وامهاي بانکي 90 درصد، نتايج راستي آزمايي در خصوص افراد تحت پوشش کميته امداد و بهزيستي 97 درصد، نتيجه راستي آزمايي در خصوص ملک 70 درصد، نتيجه راستي آزمايي در خصوص دارايي هاي اظهار شده 70 درصد و نتيجه راستي آزمايي در خصوص اجاره نشيني90 درصد اطلاعات صحيح بوده است. وي در خاتمه تاکيد کرد: آن دسته از خانوارهايي که به دلايل مختلف نتوانستهاند در طرح شرکت کنند به طور مجدد دعوت به مشارکت در طرح خواهند شد و فرصت ديگري به اين خانوارها داده مي شود.
100
انتهای پیام/